Къде да ни намерите

гр. Търговище
ул. „Пирин” № 16
Телефон: 0601/65777
0879 02 77 88
E-mail: papurov_shbal@mail.bg

вижте ни на картата

За Нас

   Специализирана Хирургична Болница за Активно Лечение "Папуров" ООД е първата частна хирургична болница в Северна България. Тя е открита на 22.10.2004 г.
   СХБАЛ "Папуров" работи по договор със Здравната каса както и на свободен прием.
   За повече от 18 години екипът на СХБАЛ "Папуров" е помогнал на повече от 20 000 пациента и разшири на 100 % легловата си база, показвайки на практика в каква обстановка следва да се възстановяват пациентите.
      Болницата в момента разполага с 31 легла. Пациентите се възстановяват в 16 стаи със самостоятелни санитарни възли, модерни легла, кабелна телевизия с LCD телевизори, безжичен интернет и климатик.
   За апаратурата с която ние работим, могат да завидят далеч по - големи клиники в страната. А именно два рентгена, мамограф, 6 ЕКГ апарата, 4 ехографа и много други.
   Приложението на модерна технология постява Търговище и Болница "Папуров" сред пионерите в развитието на ставната хирургия у нас и на крачка пред други лечебни заведения в извършването на безкръвни операции в областите коремна хирургия, ортопедия и гинекология.
   Само в СХБАЛ "Папуров" можете да видите монтирано в операционните зали уникално антибактериално стъкло със сребърни йони. Този продукт е признат за световна иновация. Изобретението помага за предотвратяване на болничните инфекции. Стъклото възпрепятства проникването на 99.9 % от бактериите и гъбичките. Ние разполагаме с две операционни зали, които са облицовани с антибактериално стъкло. Това наистина революционно откритие позволява на Болница "Папуров" да сведе до минимум риска за пациентите поверили здравето си на лекарите тук.
   СХБАЛ "Папуров" предлага транспортиране на пациенти с линейка и медицински екип.